joi , iunie 20 2024
Home / Sport si Recreatie / Yoga Brasov

Yoga Brasov

Curiozitati interesante despre yoga Brasov

Odata cu trecerea timpului, a crescut numarul persoanelor cunoscute care practica yoga Brasov creste considerabil.

Yoga este un sistem stravechi despre care se stie ca ofera tehnici pentru a imbunatati sanatea spirituala, mentala si fizica.

Indiferent ca discutam despre posturile fizice precum asana, sau despre tehnicile de respiratie precum (pranayama), scopul meditatiei este acelasi. Mai exact, este vorba despre a ajuta o persoana sa obtina armonie si o mai buna intelegere a ei insisi si a vietii.

Temeri comune in legatura cu participarea la cursuri de yoga Brasov

Multi oameni se tem sa participe la cursuri de yoga din urmatoarele motive:

  • A fi judecat de altii pentru cunostintele, flexibilitatea, tipul de corp sau tinuta lor.
  • Simt ca nu apartin unui grup sau ca sunt constienti de participarea la activitati de grup.
  • Ingrijorari legate de faptul ca nu puteti tine pasul cu instructorul sau cu alti studenti.
  • Frica de vatamare fizica sau de impingere dincolo de limitele lor fizice.
  • Reactii fizice sau emotionale neasteptate in timpul orei, cum ar fi plansul sau senzatia coplesita.
  • Preocupari cu privire la igiena, curatenia sau potentialul de germeni si bacterii intr-un mediu comun.
  • Frica de necunoscut, de a face ceva nou sau de iesit din zona lor de confort.

Daca va puteti raporta la oricare dintre aceste temeri, poate fi util sa vorbiti cu instructorul local inainte de a participa la cursuri yoga pentru a intelege mai bine cum se desfasoara cursurile.

Astfel veti afla daca stilul de curs este potrivit pentru dvs. si puteti vedea si daca mediul in care se desfasoara clasa este potrivit pentru nevoile dvs.

Desfasurarea sedintelor normale de yoga

Cursurile de yoga Brasov incep de obicei cu cateva exercitii de respiratie si ipostaze de incalzire pentru a va pregati corpul pentru practica. Partea principala a clasei include o serie de pozitii de yoga sau asane, care sunt tinute pentru perioade diferite de timp. Aceste ipostaze pot varia de la blande si relaxante, la mai provocatoare si solicitante din punct de vedere fizic.

Yoga BrasovPe parcursul sedintei de yoga Brasov, instructorul poate oferi indicii verbale pentru a va ajuta sa va mentineti alinierea adecvata. Tot el poate si sa va ofere modificari pentru a face pozitiile mai accesibile sau mai provocatoare. Multe clase incorporeaza de asemenea, tehnici de meditatie si relaxare. Procedura se incheie cu o pozitie finala de odihna numita Savasana pentru a permite corpului dvs. sa se relaxeze pe deplin si sa integreze beneficiile practicii.

Unii profesori pot include scandarea in timpul sau la sfarsitul practicii, iar elevii pot alege sa se implice pe masura ce se simt confortabil. In general, o clasa de yoga este o experienta holistica pentru corp si minte, si este conceputa pentru a ajuta la cresterea fortei si a flexibilitatii, a reduce stresul si a promova starea generala de bine.

Cursuri de meditatie

Meditatia este de obicei o parte integranta a yoga si multi profesori de yoga Brasov pot oferi cursuri dedicate practicii meditatiei. Participantii exerseaza de obicei fie pe perne pe podea, fie asezati pe scaune. O clasa de meditatie dedicata include de obicei:
Introducere care poate include exercitii de respiratie si relaxare.

  • Mindfulness si practici de meditatie.
  • Revenind la o concentrare exterioara si o scurta discutie.
  • Cursurile dureaza in general 1 – 1½ ora.

Asadar, acestea sunt unele dintre lucrurile de baza pe care cu siguranta, toata lumea doreste sa le afle despre yoga si beneficiile sale.

Close