joi , iunie 20 2024
Home / Sanatate / Profilaxie Dentara Brasov

Profilaxie Dentara Brasov

In ce consta o profilaxie dentara Brasov?

Despre profilaxie dentara Brasov trebuie sa stiti ca este termenul tehnic pentru tratamentele dentare preventive. Poate ca nu v-ati gandit niciodata la asta inainte, dar majoritatea tratamentelor dentare pe care le-ati avut de-a lungul vietii au fost profilaxia dentara.

Cu zeci de ani in urma, serviciile stomatologice se concentrau pe tratarea problemelor de sanatate orala, cum ar fi cariile dentare si dintii infectati. In ultimii 60 de ani, totul s-a schimbat, iar stomatologii si-au schimbat atentia de la raspunsul la problemele de sanatate orala la concentrarea pe prevenirea acestora.

Mai jos gasiti mai multe informatii despre ce este exact profilaxia dentara si de ce stomatologii se concentreaza atat de mult pe ingrijirea profilaxiei.

Servicii de Profilaxie Dentara Brasov

Cele mai multe dintre procedurile stomatologice de rutina pe care urmeaza oamenii in fiecare an sunt deprofilaxia dentara. Fiecare dintre aceste tratamente are un scop diferit pentru sanatatea dumneavoastra orala. Serviciile stomatologice considerate tratamente profilactice includ:

Examene dentare: Examenele dentare se concentreaza pe verificarea gurii pentru carii, boli ale gingiilor si cancer oral.

Raze X: Razele X nu sunt necesare la fiecare vizita la stomatologie, dar ajuta la identificarea semnelor precoce ale cariilor dentare pe care medicul dentist poate sa nu le vada cu ochii.
Curatari profesionale de rutina: Curatarile indeparteaza acumularea placii, tartrul si tartrul.

Ata dentara si lustruire: Ata ajuta la indepartarea placii dentare dintre dinti, iar lustruirea ajuta la indepartarea petelor.

Tratamente sau etansanti cu fluor : Mai frecvente pentru copii, tratamentele cu fluor si etansantii ajuta la prevenirea cariilor dentare.

Radiografii Dentare

Este un lucru firesc ca majoritatea stomatologilor sa solicite anual radiografii dentare in cadrul unei vizite pentru profilaxie dentara Brasov. Cu toate acestea, efectuarea de radiografii anuale nu este necesara si poate sa nu fie necesara pentru persoanele care nu au probleme dentare aparente sau anterioar.

Profilaxie Dentara BrasovCei mai multi dintre specialistii in stomatologie recomanda ca adultii care isi ingrijesc bine dintii au nevoie doar de radiografii la fiecare 1-3 ani, totusi acest lucru depinde intr-adevar de medicul dentist si de preferintele lor. Daca in cadrul unei vizite de profilaxie dentara Brasov acestia observa ceva suspect, pot recomanda o astfel de procedura.

Prevenirea

Una dintre caracteristicile suplimentare ale profilaxiei dentare este ca ii invata pe pacienti cum sa efectueze zilnic masuri preventive la domiciliu, cum ar fi obiceiurile de rutina de igiena orala.

Dentistii au un rol important in educatie si ajuta copiii si adultii deopotriva sa-si formeze obiceiuri bune de periaj zilnic si folosirea atei dentare.

Cea mai importanta masura preventiva pe care stomatologii o pot prezenta pacientilor lor este periajul zilnic, si le pot spune care sunt beneficiile periajului zilnic. Periajul zilnic si folosirea atei dentare s-au dovedit a fi esentiale pentru prevenirea cariilor dentare. In plus, cercetarile au aratat ca utilizarea pastei de dinti cu fluor, este de asemenea importanta pentru prevenirea cariilor dentare.

Periutele de dinti electrice au rezultate mai bune la indepartarea placii si la reducerea gingivitei decat periutele de dinti traditionale. Dovezile sustin de asemenea, ca periajul de doua ori pe zi este esential pentru mentinerea sanatatii orale bune.

Profilaxia dentara pentru copii

Pentru copii, procedura de profilaxie dentara Brasov este diferita. Copiii sunt foarte vulnerabili la carii si alte probleme dentare.

Potrivit specialistilor, sanatatea orala precara este una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate pentru copii. Copiii ar trebui sa inceapa sa primeasca tratamente profilactice incepand cu varsta de 12 luni. Din fericire, exista stomatologi pediatri specializati in tratarea copiilor.

La fel ca si la adultai, unul dintre obiectivele inceperii profilaxiei de la o varsta frageda este acela de a-i obisnui pe copii cu ingrijirea de rutina a profilaxiei si de a incepe sa dezvolte obiceiuri orale bune acasa.

Check Also

Dezinfectant Saloane

Dezinfectant Saloane

Cum se igienizeaza instrumentele cosmetice cu un dezinfectant saloane? Un dezinfectant saloane este un produs …

Close