duminică , iulie 14 2024
Home / Constructii / Instalatii Electrice

Instalatii Electrice

Ce probleme apar in general la instalatii electrice?

Dupa cum probabil toata lumea stie, multe catastrofe au avut loc datorita unor instalatii electrice defectuoase. Acestea ar fi putut fi uneori evitate in cazul in care proprietarii locuintelor ar fi luat masuri la timp. De exemplu, unele incendii ale locuintelor s-au datorat unor scurt circuite, care ar fi putut fi evitate daca proprietarii ar fi chemat un electrician sa remedieze problemele care au dus la aparitia acestuia.

Uneori, chiar si un aparat electric sau electronic lasat intr-o priza defecta pentru mai mult timp, a provocat astfel de situatii, in care unii oameni au ramas fara agoniseala de o viata, altii si-au pierdut viata intr-un asemenea incendiu.

Din pacate, atunci cand este neglijata instalatia electrica a locuintei, consecintele pot fi grave. De aceea, este important sa stiti care sunt cele mai frecvente probleme care pot sa apara la instalatia electrica, pentru a sti cand sa chemati un electrician autorizat sau o firma de specialitate.

Probleme comune la instalatii electrice

Exista cateva probleme comune ale instalatiilor electrice, iar acest articol va prezinta exemple concrete. Continuati sa cititi pentru ca informatiile de mai jos va pot fi deosebit de utile.

1. Socuri electrice

Daca intampinati socuri cand atingeti un dispozitiv sau un comutator, ar putea exista o problema cu cablarea. Nu incercati sa aflati singur problema, cereti ajutorul unui electrician autorizat care poate sa vina imediat sa verifice.

Instalatii ElectriceAvertizati membrii gospodariei dvs. cu privire la dispozitivul sau comutatorul defecte si puneti un semn care sa le aminteasca sa nu-l atinga. Mai departe, va remedia electricianul problema, dar pana la sosirea lui este esential sa nu il atingeti.

2. Priza defecta

Daca aveti una sau mai multe prize care nu functioneaza, sunati in cel mai scurt timp un electrician autorizat sau o firma de instalatii electrice.
Nu incercati sa remediati problema pe cont propriu deoarece, firele slabite sau deteriorate in interiorul peretilor sunt periculoase si pot provoca un incendiu.

3. Lumini slabe
Observati ca unele lumini din casa voastra sunt mai luminoase sau mai slabe decat altele? Acest lucru ar putea fi din cauza unei conexiuni proaste si necesita atentia unui electrician.

La fel ca in cazurile anterioare, fie luati legatura cu o firma de specialitate, fie cu un electrician autorizat, dar nu incercati sa remediati pe cont propriu problema. Nu merita sa va asumati riscuri si sa va riscati viata, cand va poate ajuta un electrician priceput.

4. Prelungitoare deteriorate

Daca aveti animale de companie carora le place sa mestece lucruri, mai bine verificati daca prelungitoarele sunt in stare buna de functionare.

Asigurati-va ca le acoperiti cu material de protectie sau ascundeti cablurile acolo unde pisicile si cainii nu pot ajunge la ele. In caz contrar, exista riscul sa fie roase de aceste animale de companie, iar apoi lucrurile pot lua o intorsatura urata.

5. Prize si intrerupatoare calde

De asemenea, exista situatii in care prizele sau intrerupatoarele pot fi calde, iar uneori sunt pur si simplu fierbinti. Acest lucru inseamna ca sunt supraincarcate.

Drept urmare, cablurile lor pot suporta sarcina electrica a dispozitivelor conectate. Situatia trebuie remediata in cel mai scurt timp, pentru ca in caz contrar, sunt mari sansele izbucnirii unui incendiu.

Pana soseste un electrician la fata locului, este recomandata deconectarea dispozitivelor de la priza, si utilizarea unei alte prize.

Acestea sunt asadar, cateva probleme comune care pot sa apara la instalatiile electrice. Din fericire insa, interventia unui electrician autorizat sau a unei firme de instalatii electrice poate remedia problemele, si poate preveni o adevarata catastrofa.

Check Also

polistiren extrudat 5 cm

Construirea unei structuri durabile și eficiente termic cu ajutorul materialelor de construcții potrivite

Polistiren extrudat 5 cm un produs de calitate ,când vine vorba de construirea unei structuri …

Close