joi , iunie 20 2024
Home / Sanatate / Dezinfectant Saloane

Dezinfectant Saloane

Cum se igienizeaza instrumentele cosmetice cu un dezinfectant saloane?

Un dezinfectant saloane este un produs chimic sau biologic, special fabricat cu scopul de a distruge sau inactiva agentii patogeni. Acestia pot fi virusuri, bacterii si fungi, si se gasesc pe suprafetele dintr-un salon.

Solutiile dezinfectante care sunt folosite in saloane unt formulate special pentru a obtine o curatenie completa, si o dezinfectie eficienta a suprafetelor utilizate frecvent. Aceste suprafete pot fi scaune, mese de lucru, instrumente cosmetice, etc.

Igienizarea cu un dezinfectant saloane

Exista cativa pasi importanti pe care trebuie sa-i aplicati pentru a va asigura ca igienizati ca la carte instrumentele cosmetice. Va prezentam in continuare care sunt acei pasi.

1. Spalati-va instrumentele cosmetice

Cand incepeti sa va igienizati instrumentele de cosmetologie, primul pas este sa le curatati. Inmuiati un burete in sapun si spalati-va instrumentele cosmetice, unul cate unul, cu apa calda de la robinet.

2. Pregatiti solutia dezinfectanta

Dupa cum am mentionat deja mai sus, urmatorul pas este sa va dezinfectati uneltele cu un dezinfectant saloane. Acesta poate fi sub forma lichida, sau puteti folosi si o pulbere chimica solubila. Diluati solutia asa cum este mentionat pe eticheta produsului.

3. Pune toate instrumentele cosmetice in recipientul de dezinfectare

Dezinfectant SaloaneDupa ce solutia dezinfectanta este gata, puneti penseta si foarfecele sau alte instrumente in recipientul in care ati pus deja dezinfectant saloane. Daca nu incap toate instrumentele, folositi doua sau mai multe recipiente. Sau puteti sa le dezinfectati pe rand, daca timpul va permite acest lucru.

4. Scufundati instrumentele cosmetice in dezinfectant timp de 15 minute

Acum, instrumentele dvs. cosmetice pot ramane in dezinfectant saloane intre 10-15 minute, in functie de solutia pe care o folositi, dar nu mai mult de atat!

Cu orice secunda sau minut care este in plus, riscati sa le stricati. Cea mai buna solutie pentru a va asigura ca respectati timpul este sa setati o alarma atunci cand le scufundati.

5. Spalati cu apa curata toate instrumentele cosmetice

Uneltele dumneavoastra sunt acum dezinfectate, asa ca este timpul sa le clatiti cu apa de la robinet pentru a indeparta solutia dezinfectanta din ele.

6. Uscati uneltele pe un prosop de hartie

Dupa ce uneltele sunt clatite, puneti-le pe un prosop de hartie si lasati-le sa se usuce complet. Inainte de a va steriliza instrumentele cosmetice, acestea trebuie sa fie 100% uscate. De aceea unii cosmeticieni recomanda sa va lasati instrumentele sa se usuce cateva ore, sau chiar peste noapte.

7. Scrieti data sterilizarii pe fiecare punga sterila

Pentru a ajunge la ultimul pas, aveti nevoie de niste pungi sterile pentru instrumentele dvs. In general, sunt pungi de hartie cu banda adeziva sau fermoar care va permit sa le sigilati complet. Scrieti data si ora procesului de sterilizare si obiectul care se afla in punga.

8. Sigilati pungile sterile

Sigilati fiecare punga sterila, iar instrumentele dvs. de estetician sunt acum gata pentru procesul de sterilizare.

9. Puneti instrumentele cosmetice in dezinfectantul la temperatura inalta

Pungile sterile pe care le-am folosit in acest proces au o pata gri care devine maro cand procesul de sterilizare este finalizat. Puneti instrumentele cosmetice intr-un dezinfectant la temperatura ridicata.

10. Scoateti uneltele din dezinfectantul la temperatura inalta

Acum ca instrumentele dvs. cosmetice sunt curate, dezinfectate si igienizate, le puteti indeparta in sfarsit din dezinfectant. Retineti sa depozitati instrumentele cosmetice sterile intr-un sertar ferit de lumina, umiditate sau alte substante care ar putea afecta igiena instrumentului.

Deschideti pungile sterile imediat dupa ce clientul soseste la salon, astfel incat sa poata fi sigur ca produsele si instrumentele pe care le folositi sunt sigure si curate.

Check Also

Protetica si Estetica Dentara Brasov

Protetica si Estetica Dentara Brasov

Informatii generale despre protetica si estetica dentara Brasov Stim cu totii ca in fiecare zi …

Close